Som många saker jag både skapar, skriver om, forskar om så kommer det ifrån skuggsidan. Eller i samråd med vissa entiteter. Det jag oftast får är bilder och namn vid meditationer i form av ett ”stroboskop” liknande blixtrande. Ibland är det tydligt och man kan måla upp symbolerna ganska direkt efter den situationen den dykt upp under.

Ibland kan det ta en stund för mina sinnen att bearbeta och tolka allt som kommer igenom. Vad som är väsentligt för mig och vad dom vill förmedla till andra personer i min omgivning.

Just namnet Ockulturia är en sammansättning av tre ord. Siffran 3 är en genomgående siffra som jag använder mig av ofta i olika sammanhang.

Ockulturia är dessa tre orden: Ockult, Kultur, Historia. Tre av mina favorit ämnen att studera så det var ganska givet att jag ska använda mig av det namnet.
Namnet Ockulturia etablerade jag redan för många år sedan men legat ”vilande” tills rätt tillfälle dök upp. Detta tillfälle blev år 2020.

Främst för att jag blev förbannad på alla grupper på sociala medier som aktivt smutskastar den vägen jag valt att vandra på. Den mörka vägen är en mycket kontroversiell och diskuteras ofta i en negativ ton av många grupper som anser att detta är ”fel” väg.

Jag personligen är väldigt van vid motstånd och stundvis rent hat enbart för att jag förespråkar denna väg till andra. Det mest komiska med denna ringaktning är att det är av dom som säger sig för ”ljus, värme, kärlek och empati”.

Alla dessa egenskaper saknar tyvärr många i sitt sätt att tänka och agera. Det är ofta att diskutera med en ”vägg”. Ingenting man säger eller försöker påtala i en diskussion biter sig fast och vissas så kallade ”öppenhet” är som en igensvetsad järnport och är total omöjlig att öppna.

■ Vad är min vision med Ockulturia – Den mörka vägen?

Min vision är och var att skapa en sanningsenlig plattform som kan agera som en motvikt för människor som faktiskt har en öppenhet och en nyfikenhet som driver dom framåt och dom vill utvecklas. Många tror att enbart för att min grupp heter det den gör så det endast fokus på ”mörka” saker.

Tvärtom skulle jag vilja säga. Visst, det kan anses för en person som ”mörkt” men det är ens personliga tolkningsförmåga som sätter den gränsen. Det som är mörkt för dig kanske är ljust för mig.

Jag är en som avskyr att sätta ”stämplar” på saker och ting. ”Svart magi”, ”Vit magi”, ”Änglar”, ”Demoner” och så vidare. När jag skriver inlägg och andra informativa stycken så använder jag den klassiska benämningen som alla är vana vid. Nämligen dessa ord och den allmänna synen över ordet.

Att jag kallar entiteter för demoner är inte för att förminska eller distansera dem från andra väsen utan detta sker enbart för att alla skall förstå grundsyftet med inlägget. Nybörjare inom den ockulta vägen eller en bevandrad själ längs den vänstra handens väg.

- ”Men Thomas, Du skriver att demoner inte är onda men ändå så säger massa experter detta? Vem ska man lita på?"

Svaret på denna frågan är mycket enkel. Du ska tro på det DU anser. Inte andra. Detta jag skriver är min syn på MIN väg. Andra personer har sin syn och det är det som är kul att diskutera. Jag påtvingar aldrig någon min syn men om det kommer på tal så säger jag det jag anser min kunna och veta om ämnet.

Det absolut viktigaste redskapet en person kan använda är sitt sinne. DU gör valen, DU väljer hur du vill leva, DU avgör vad du gillar och vad du ogillar. Det är det som kallas frivilja och den är fortfarande laglig trots vissa instanser vill ”förbjuda” detta.

”Kunskap är makt” brukar jag säga. Och det stämmer till 100%. All kunskap. Oavsett om det är en givande eller en mindre trevlig sak att veta så är det en formgivande och bidragande del till ens personliga utveckling. Sen hur du använder den informationen eller kunskapen är din ensak.

-”Jag vill lära mig om förhäxningar och hämnd ritualer. Kan du lära mig det?”.

Både ja och nej. Likaväl som att vi födda med olika egenskaper så gäller det även det magiska. Vissa inriktningar är mycket svåra att praktisera på ett säkert sätt och kraften har svårt att komma naturligt. Omöjligt? Nej men det ligger i den studerande intresse att vidareutveckla sig på alla plan och inte bara det magiska. Fysiskt, psykiskt, spirituellt, medialt och alla andra sinnen vi kan ha måste man arbeta med.

Att endast ”träna” sitt magiska jag är som att endast träna vänster biceps på gymmet och förvänta sig bli kroppsbyggare. Du måste ha symmetri och balans för ett sunt lärande och för att få ett starkt sinne.

Detta är det jag använder mig av. Ett säkert sätt och ett seriöst sätt att starta sin ockulta resa. Det är en lång resa och stundvis enformig men den innehåller MÅNGA viktiga nycklar som du kommer ha stor nytta utav om du vill arbeta med skuggsidan på ett säkert sätt.​ 

Thomas Andersson

För att ta del av Ockulturias inlägg om den fördolda världen så ansöker du om medlemskap i vår Facebook grupp